Tarjoamani selkokielipalvelut

SELKOKIELIKOULUTUKSET 

Selkotekstin kirjoittaminen

Koulutuksessa saatte napakassa muodossa tietoa selkokielestä sekä sen tarpeesta ja merkityksestä Suomessa. 

Kirjoittamisen koulutus sisältää konkreettisia ja käytännönläheisiä kirjoitusohjeita ja vinkkejä siitä, miten selkotekstiä kirjoitetaan. Koulutuksessa tutkimme erilaisia selkotekstejä samalla, kun selkokirjoittamisen periaatteet tulevat teille tutuiksi.

Koulutukseen voi yhdistää myös tekstipajan, jossa pääsette selkomukauttamaan työhönne liittyviä tekstejä.

Koulutus sopii kaikille, jotka viestivät työssään. 

Kesto?

1-3 tuntia koulutuksen räätälöinnistä riippuen. 

Selkopuhe asiakaspalvelussa

Selkokielinen keskustelutilanne ei tarkoita pelkästään selkeää artikulaatiota tai helppoja sanoja. Se pitää sisällään myös kohtaamisen, eleitä ja ilmeitä sekä vuorottelun sujuvuuden. Saavutettava keskustelutilanne on hetki, jossa rakennetaan yhteisymmärrys keskustelijoiden välille.

Selkopuheen koulutus sisältää konkreettia selkopuhumisen ohjeita ja vinkkejä.

Koulutukseen voi yhdistää myös puhepajan, jossa pääsette harjoittelemaan selkopuhetilanteita pareittain ja ryhmissä.

Kesto?

1-3 tuntia koulutuksen räätälöinnistä riippuen.

Koulutuksesta sanottua:

"Koulutus aukaisi silmiä, ja asiantuntijamme tarkastelevat nyt omia tekstejään kriittisesti." (Hanne Rantala, viestintäpäällikkö, Etelä-Pohjanmaan liitto).

"Paljon hyviä käytännön esimerkkejä ja erityisen hyvää oli se, että esimerkit olivat meidän omilta sivuilta. Ei tavallaan voi "paeta" siihen uskoon, että ei meillä ainakaan kirjoiteta tuollaisia tekstejä." (Pia Hurtta, kansanvälisten asioiden sihteeri, Kymenlaakson liitto).

"Koulutus sai minut ajattelemaan omaa kirjoitustyyliäni. Mitä merkitystä on viestiä, ellei kohderyhmä ymmärrä kirjoittamaani. Kyllä, selkeä kirjoittaminen säästää aikaa!" (Soile Kauttio, viestintäasiantuntija, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus) 

SELKOMUKAUTUKSET

Mitä?

Selkomukautuksen tavoite on, että lukijan on helpompi lukea ja ymmärtää tekstiä. Selkoteksti on nopein tapa saada ihmiset toimimaan halutulla tavalla. 

Lähetä yleiskielinen teksti minulle sähköpostilla. Minä mukautan tekstin selkokielelle. Teksti voi olla yksittäinen tiedote, ohjeistus tai lomake. Se voi olla verkkosivuille päätyvää tekstiä tai isompi kokonaisuus erilaisia tekstejä. Lähetä teksti ja pyydä tarjous. 

Selkomukautustyöstä sanottua:

"Sanna-Leena on mukauttanut nopealla toimitusajalla viestejämme kaupunkilaisille selkokielisiksi. Olemme tehneet yhteistyötä kutsukirjeiden, esitysten ja somevideoiden kanssa erityisesti maahan muuttaneiden kaupunkilaisten tavoittamiseksi." (vuorovaikutussuunnittelija Tiina Antila-Lehtonen, Helsingin kaupunki, Kaupunkiympäristön viestintä)

"Sanna-Leenan kanssa yhteistyö sujuu. Asiantuntemus ja ammattitaito näkyy kaikessa tekemisessä ja lopputulos on aina laadukas. Jos tarvitset teksteihisi selkokieltä tai muunlaista selkeytystä, tässä on siihen osaaja. Lämmin suositus!" (Tiina Kuopanportti, Taitekohta Tiina Kuopanportti Oy)


Kysy lisätietoa, pyydä tarjous tai kommentoi